Ida Schauman vill efterträda Wallin

Bild: Pressbild

Ida Schauman (SFP) ställer upp i nästa riksdagsval i Egentliga Finlands valkrets. Siktet är inställt på att bli riksdagsledamot Stefan Wallins efterträdare. Det skriver Åbo Underrättelser.

– Egentliga Finland behöver en röst som kan bygga broar både i regionen och i Helsingfors. Jag vill representera vår region i riksdagen och jobba hårt för Egentliga Finlands sak, säger Ida Schauman till Åbo Underrättelser.

Schauman fick 3 324 röster i senaste riksdagsval. Hon var också partiets röstmagnet i det senaste kommunalvalet.

– Jag har ju jobbat länge med politik och påverkan och då är ju riksdagen en väldigt intressant plats för påverkningsarbete. Stefan Wallin har gjort ett utmärkt jobb, och nu behöver SFP en ny person som bevakar Åbolands intressen och den intressebevakaren vill jag vara.

Stefan Wallin meddelade i början av februari att han inte ställer upp i nästa riksdagsval. Ida Schauman får konkurrens av Sandra Bergqvist som också har meddelat att hon ställer sig till förfogande som SFP:s kandidat i Egentliga Finland. Bergqvist har uppfattats som skärgårdens kandidat medan Schauman antas tilltala SFP:s väljare främst i Åbo.

– Oberoende vem partiet väljer tycker jag inte om att man delar in vår region i stad och skärgård. Vi är alla en del av Egentliga Finland och det finns en styrka i att vi har båda stad och skärgård. Det finns ingen motsättning utan båda behövs och kan dra nytta av varandra, säger Schauman.

Ida Schauman jobbar för tillfället som sakkunnig på Finlands flyktinghjälp.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning