Id al-fitr lockade tusentals kunder till köpcentrum

Festligheterna kring den islamiska högtiden blev en succé i köpcentret Itis. Besökarantalet steg med tolv procent och en majoritet av köpcentrets företagare anser att liknande satsningar borde göras också i fortsättningen.

I köpcentret Itis firades ramadans avslutningsfest id al-fitr på onsdagen med program för så barn som vuxna. Ansiktsmålning, hennatatueringar och "fråga muslimen vad som helst"-ståndet lockade 5 000 kunder över det normala till köpcentret i Östra centrum.

Hennatatuering. Bild: Ida Enegren

Köpcentrets marknadsföringschef Anna Homén är nöjd med siffrorna.

– Besökarantalet var högre än normalt under hela juni och under den första veckan i juli hade vi tolv procent mera kunder än under sommaren i medeltal, säger hon i ett pressmeddelande.

Festfin. Samia Mahamat, 4 år, var klädd i nya finkläder och fick köa en god stund för sin ansiktsmålning i köpcentret Itis i går, där hundratals muslimer hade samlats för att fira Id al-fitr och att ramadan var slut. Bild: Ida Enegren

Företagen nöjda

Majoriteten av företagarna i köpcentret anser också att arrangemangen var lyckade. Enligt en enkät gjord av köpcentret önskar över 70 procent av företagarna att köpcentret också kommande år uppmärksammar högtiden.

Bild: Köpcentret Itis

– Evenemanget var väl organiserat och drog mycket folk. Onsdagen var en bra försäljningsdag för Espresso House, säger kaféets chef Casimir Reincke i pressmeddelandet.

Enligt Anna Homén ska Itis ännu göra en bredare kartläggning över resultaten och fundera över möjligheten att ordna kampanjen igen nästa år.

– För tillfället satsar vi mycket på de olika säsongerna och högtiderna. I till exempel London har id al-fitr redan ett bra tag varit en årlig del av köpcentrens marknadsföring.

Bild: Köpcentret Itis

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00