Ibrahimovic uppges vara nära Milan

Bild: Lehtikuva/Mark Ralston

Fler och fler uppgifter sipprar ut om att Zlatan Ibrahimovic, 37, är på väg tillbaka till Italien och Milan.Enligt journalisten Carlo Pellegatti, 68, ska övergången mer eller mindre vara klar.

Ännu en i raden av ändlösa spekulationer eller finns det substans i de färska rapporterna kring Zlatans framtid?

Inte alls omöjligt, snarare troligt.

Carlo Pellegatti, med god insyn i Milan, avslöjade Ibrahimovics senaste övergång till klubben 2010. I kväll gick Pellegatti ut på sin Youtubekanal med att anfallsveteranen ska vara klar och att parterna är överens om ett kontrakt som sträcker sig över ett och ett halvt år.

Italienska medier har under en tid uppgett att Ibrahimovic närmar sig en återkomst till Serie A-klubben. I det läget erbjöd Milan ett kontrakt säsongen ut. Nya uppgifter kom i helgen. Då ska agenten Mino Raiola ha träffat Milans klubbledning, ett möte som ska ha varat i runt fyra timmar.

Zlatan Ibrahimovic har flera gånger pratat om att Milan visat intresse, men att han inte var intresserad av att komma på lån.

– Om jag tillhör (Los Angeles) Galaxy så spelar jag här. Jag går inte utomlands på lån eller så. Jag behöver inte det. Jag stannar i klubben jag tillhör och fokuserar på den. Det (lån) är inget jag tänker på, sade han enligt Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic spelade för Milan 2010–2012. Han kom först på lån från Barcelona. 2012 lämnade han klubben för Paris SG.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning