Ibrahimovic: "Förtjänar inte slutspel"

Zlatan Ibrahimovic fick nöja sig med oavgjort mot Colorado. Bild från förra matchen, mot Minnesota. Bild: AP Photo/Marcio Jose Sanchez

För första gången på tre månader har LA Galaxys Zlatan Ibrahimovic gått mållös av fotbollsplanen två matcher i rad. Det senaste mötet mot Colorado Rapids i MLS slutade 2–2 sedan bortalaget kvitterat i den 82:a minuten. – Vi förtjänar inte att gå till slutspel, säger Ibrahimovic enligt Daily Breeze.

Precis som i helgens 2–2-match hemma mot Minnesota spelade 36-årige veterananfallaren Zlatan Ibrahimovic hela matchen för sitt Los Angeles Galaxy.

Och precis som senast gjorde den svenska stjärnan inga mål. Ibrahimovic har inte gått mållös i två raka MLS-matcher sedan sin fem matcher långa måltorka i april-maj. Galaxy (på fjärde plats i den västra konferensen) å sin sida har nu bara vunnit en av sina fyra senaste ligamatcherna.

Inte gott nog, enligt Ibrahimovic som blickar framåt höstens slutspel dit de sex bästa lagen i varje konferens tar sig.

"Så är situationen"

– Alla snackar om slutspelet. Men som vi spelar nu förtjänar vi inte att gå till slutspel, så är situationen, säger Zlatan Ibrahimovic enligt Daily Breeze

I hemmamötet med bottenlaget Colorado Rapids (elva i västra konferensen) var det Galaxys lagkapten Ashley Cole som på egen hand ordnade 1–0 i den 59:e minuten. Några minuter senare sköt "Ibra" – som med sina 15 mål är tvåa i MLS skytteliga – för högt.

Nio seriematcher kvar

Colorados Edward Castillo satte kvitteringen i 74:e minuten. Men bara fyra minuter senare dunkade Sebastian Lletget in ett nytt ledningsmål för Galaxy.

Gästerna vägrade dock ge sig. Några stunder senare, i den 82:a minuten, satte Niki Jackson 2–2.

Båda lagen hade sedan bra chanser att avgöra matchen. I slutskedet hade Ibrahimovic både en farlig nick och en framspelning till Ola Kamara, men norrmannen blåstes av för offside och matchen slutade 2–2.

För Galaxy återstår nio MLS-matcher innan grundserien avslutas och slutspelet inleds.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning