IBM grundar innovationscenter i Finland

Bild: Stan Honda

Teknologijätten IBM ska grunda flera kunskaps- och innovationscenter i Finland.

Det är meningen att centren ska utveckla nya tjänster och digitala lösningar för hälsovården. Projektet görs i samarbete med innovationsfinansieringscentret Tekes.

Tekes uppger att centren kommer att sysselsätta många finländska proffs. Under de närmaste åren väntas det uppstå cirka 150 nya jobb inom hälsobranschen, digitalt kunnande och forskning.

– Avtalet mellan Tekes och IBM stärker Finlands position som ett av de ledande länderna när det gäller kunnande inom hälsobranschen. Med avtalet följer nya arbetstillfällen, spetskompetens, bättre hälso- och sjukvård till lägre kostnad samt export och tillväxtmöjligheter för inhemska innovativa företag, säger näringsminister Olli Rehn (C) i ett pressmeddelande.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08