I would prefer not to till Tammerfors Teatersommar

Joanna Haartti i Milja Sarkolas pjäs I would prefer not to. Bild: Cata Portin

Svenska Teaterns succépjäs i vår har varit Milja Sarkolas enaktare I would prefer not toSpelperioden har förlängts två gånger på grund av den stora efterfrågan, och teatern har nu satt in ytterligare fyra föreställningar i augusti.

Föreställningen är inbjuden till Tammerfors Teatersommar, Finlands viktigaste teaterfestival som ordnas i början av augusti. Festivalen presenterar de intressantaste och mest aktuella finländska föreställningarna och internationella toppgästspel från hela världen. Det högklassiga programmet som pågår i en vecka omfattar nytt drama, modern teater, moderniserade klassiker, dansteater, nycirkus och även gatuteater. År 2018 firar Tammerfors Teatersommar sitt 50-årsjubileum.

Det är tredje året i rad som Svenska Teatern fått inbjudan att delta i huvudprogrammet på festivalen. År 2015 spelades Franz Kafkas Förvandlingen i regi av Carl Knif och år 2017 Roland Schimmelpfennigs Peggy Pickit ser Guds ansikte i regi av Anna-Mari Karvonen.

I huvudprogrammet finns även bland annat Nationalteaterns Vanhat mestarit, som spelats i konstmuseet Ham och i Ateneum, KOM-teaterns Veriruusut och Hämeenlinnan Teatteris Kohtauksia eräästä avioliitosta (Scener ur ett äktenskap). Dessutom ses gästspel från Ungern, Österrike, Frankrike, Nederländerna och Italien.

Festivalen ordnas 6–12.8. Se hela programmet på www.teatterikesa.fi

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning