I Podden Vetskap får vi den här veckan lära oss om språk

Språkvetarna Caroline Sandström (t.v.) och Nina Martola (t.h.). I mitten programvärd Hanna Nordenswan. Bild: Tage Rönnqvist / Eva Lingon AB

Kan språkvetaren alla ord och kan man googla sig fram till ett gott språk. Det här och mer lär vi oss i den här veckans avsnitt av podden Vetskap.

Glokalisering, meme, vindöga, kallsup ... Varför är ordböcker och lexikon absurda skapelser? På ett hur litet område kan en egen dialekt bildas? Kan man googla sig fram till ett gott språk? Och – kan en språkvetare alla ord utantill? Vi dyker ner i ett hav av ord, dialekter och språk. Med språkvetarna Nina Martola och Caroline Sandström (Institutet för de inhemska språken).

Programvärd Hanna Nordenswan. Podden går även att lyssna på via Spotify.

HBL

Vetskap är podden där humanister och samhällsvetare berättar om sin forskning och ger nya perspektiv på både välkända ämnen och överraskande fenomen. Programvärd: Hanna Nordenswan.

sls.fi/vetskap

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning