I HBL kväll: Macron är redo att ingripa om Finland anfalls

Frankrikes president Emmanuel Macron är redo att genomföra en intervention om Finland utsätts för hot. Det beskedet gav Frankrikes president Emmanuel Macron, då han tillfrågades om saken under presskonferensen med Sauli Niinistö. Macron vill ytterligare stärka EU:s försvarsklausul. "Det är vi skyldiga Europa och européerna behöver det", sade Macron.

Frankrikes president Emmanuel Macrons officiella Helsingforsvisit blev av allt att döma en angenäm upplevelse för värden, Finlands president Sauli Niinistö. Efter utdragna bilaterala överläggningar på presidentens slott om försvarsfrågor, hybridärenden, terrorism och invandring, trädde de två presidenterna fram inför den samlade pressen i spegelsalen vars förebild är fransk, nämligen det berömda spegelgalleriet i Versailles.

Läs också:

Rasistdåd i Tyskland – 20-åring misshandlad

Svensk 16-åring begärs häktad för mord på hemlös

Lärarfacket förbereder sig för strid

Så läser du HBL Kväll:

HBL Kväll och HBL Morgon ingår i din HBL-prenumeration. Du hittar de digitala utgåvorna i menyn till vänster, under Tidningar i nyhetsappen HBL 365. Tryck på HBL Kväll för att ladda ner den.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning