Metron och spårvagnarna stod – särskilt tvärgående bussar fulla

På torsdagen och fredagen är det buss som gäller för många då metrotåg och spårvagnar står stilla. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Förarna i metro- och spårvagnstrafiken i Helsingfors strejkar nu i två dagar. De protesterar mot bolagiseringen av Helsingfors stads trafikverk. Under torsdagen var särskilt 500-seriens tvärgående bussar fulla.

Spårvagnshållplatserna gapade tomma och ingångarna till metrostationerna var stängda när HBL gav sig ut på stan under torsdagen.

Helsingforsborna fick förlita sig på busstrafiken för att ta sig till och från jobbet eller skolan med kollektivtrafik under förarstrejkens första dag.

– Vi kommer bara åka buss i dag så för oss är det lugnt, säger Ville Uhari, Juho och Timo Suurhasko om strejkens inverkan på deras vardag. Bild: Jonatan Sparv

Vid Järnvägstorget står Ville Uhari, Juho och Timo Suurhasko och väntar på bussen. De är på väg på ett studieevenemang och berättar att strejken inte kommer påverka dem alltför mycket.

– Vi kommer bara att åka buss i dag så för oss är det lugnt. Vi visste om strejken och förstår förarnas situation, säger Juho.

Reserverade tid

Gänget hoppar på bussen och kort därefter dyker Liisa Kallioinen upp tillsammans med sonen Niilo. De skulle ta samma buss men missade den med ett tiotal sekunder.

– Vi bor på Busholmen så vanligtvis tar vi spårvagn 9. Men i dag fick vi åka buss i stället, säger Liisa Kallioinen.

– Det var jätteroligt! Hoppas bara bensinen inte tar slut, säger Niilo Kallioinen.

Först tog mor och son bussen till Kampen och nu får de ta en annan från Järnvägstorget till Berghäll.

– Det var nog ganska mycket folk på den första bussen. Men vi fick sittplats, säger Liisa Kallioinen.

Liisa och Niilo Kallioinen hade reserverat extra tid för att ta sig från Busholmen till Berghäll på grund av strejken. Bild: Jonatan Sparv

Under torsdagen ska framför allt bussar i östra Helsingfors ha varit så fulla att en del passagerare lämnades på hållplatserna.

– Det har mest gällt linjerna i serien 500, 510, 550 och 560. Sedan har också linje 54 kring Östra centrum haft fulla bussar, säger HRT:s jourhavande kommunikatör Johannes Laitila.

En del omedvetna

Men alla var inte medvetna om strejken. Petra Björk är på väg ner till Kampens metrostation, men stannar till då hon märker att dörrarna är stängda.

– Ja just det, attans!

Björk är inte helt nöjd med att det strejkas. Samtidigt förstår hon förarna.

– Det är lite irriterande, men folk borde nog få ha kvar sina jobb, säger hon.

När Björk tänker efter visste hon nog att metrotrafiken skulle stå i dag. Men att inte spårvagnarna heller skulle gå hade hon missat. I stället för att ta metron till Mattby får Björk åka buss.

– Jag tror bussen tar mig ända fram till skillnad från metron. Det är ju i alla fall positivt, säger hon innan hon vänder på klacken och skyndar i väg.

Rusning till och från Drumsö

Buss nummer 21 från Kampen till Drumsö är en populär linje under förarstrejkens första dag. Vi kliver på och bussen fylls snart med människor. Två av dem är Amanda Pöykkö och Anne Romppanen.

– Jag visste att det skulle strejkas i dag. Jag får ta två bussar i stället för metron från Hagnäs för att ta mig till Gräsviken, säger Pöykkö.

Annat var det med Romppanen. Hon visste inte om strejken på förhand. När hon skulle byta från buss till metro i Hagnäs fick hon tänka om.

– Det ploppade upp ett meddelande i HSL-appen. Det var så jag fick nys om strejken. Jag är tacksam för det, säger hon.

Anne Romppanen hade ingen aning om att strejken i morse. Hon fick nys om den via HRT:s app. Bild: Jonatan Sparv

Senare under torsdagen meddelar HRT att Drumsö-21:an har haft problem under dagen med att många bussar har varit överfulla.

I den västra delen av HRT-området har bussbolagen enligt Johannes Laitila ändå haft större kapacitet att sätta in flera bussar, vilket har gjort Esbotrafiken smidig trots att metron låg nere.

– Jag skulle tippa att vi totalt fick in omkring 30 extra bussar, säger Laitila.

Flera valde distansjobb

Fler än vanligt tog bilen till jobbet i huvudstadsregionen på torsdagsmorgonen. Men enligt trafikstyrningsbolaget Fintraffic och Helsingforsregionens trafik HRT var bil– och busstrafiken relativt lugn.

– Rusningen var lite värre än vanligt vid Österleden mellan klockan 7.45 och 8.45 i morse, säger Antti-Jussi Palmroos, som är trafikoperatör vid Fintraffic.

Han tror att en många försökte undvika de värsta rusningstiderna på grund av förarstrejken. Palmroos får medhåll av Johannes Laitila vid HRT.

– Jag tror också att en del har valt att distansjobba på grund av strejken, säger Laitila.

Senare under torsdagen meddelar Palmroos kollega vid Fintraffic Nina Semberg att biltrafiken har löpt i stort sett normalt. Under dagen ska ändå omkring 500 fler bilar än vanligt per timme ha kört in mot Helsingfors stadskärna.

Busschauffören Jani säger att han har haft tre gånger fler passagerare än vanligt under strejkens första dag. Bild: Jonatan Sparv

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning