I dag: Riksdagen röstar om regeringens förtroende

Statsminister Antti Rinne (SDP) presenterade regeringsprogrammet i tisdags. Bild: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

När riksdagen samlas för plenum ska den rösta om regeringens förtroende. Oppositionen föreslår misstroende med ett undantag.

Riksdagen ska i dag rösta om regeringens förtroende. Utgångsläget är att riksdagen kommer att godkänna statsminister Antti Rinnes (SDP) regering.

Regeringen presenterade regeringsprogrammet för riksdagen under plenum i början av veckan. De största oppositionspartierna Sannfinländarna, Samlingspartiet och Kristdemokraterna kritiserade programmet och föreslog misstroende.

Regeringen, som består av SDP, Centern, De gröna, Vänsterförbundet och SDP, har sammanlagt 117 riksdagsledamöter. Dessutom har Liike Nyts Harry "Hjallis" Harkimo meddelat att han stöder regeringsprogrammet.

Oppositionen anser bland annat att regeringsprogrammet bygger på orealistiska ekonomiska prognoser och kräver åtgärder för att öka sysselsättningen.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning