I dag: Riksdagen röstar om regeringens förtroende

Statsminister Antti Rinne (SDP) presenterade regeringsprogrammet i tisdags. Bild: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

När riksdagen samlas för plenum ska den rösta om regeringens förtroende. Oppositionen föreslår misstroende med ett undantag.

Riksdagen ska i dag rösta om regeringens förtroende. Utgångsläget är att riksdagen kommer att godkänna statsminister Antti Rinnes (SDP) regering.

Regeringen presenterade regeringsprogrammet för riksdagen under plenum i början av veckan. De största oppositionspartierna Sannfinländarna, Samlingspartiet och Kristdemokraterna kritiserade programmet och föreslog misstroende.

Regeringen, som består av SDP, Centern, De gröna, Vänsterförbundet och SDP, har sammanlagt 117 riksdagsledamöter. Dessutom har Liike Nyts Harry "Hjallis" Harkimo meddelat att han stöder regeringsprogrammet.

Oppositionen anser bland annat att regeringsprogrammet bygger på orealistiska ekonomiska prognoser och kräver åtgärder för att öka sysselsättningen.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54