I dag inleds veckan mot rasism

Finlands Röda Kors kommer att dela ut bemärkelser till organisationer och personer som främjar jämlikhet.

Den riksomfattande veckan mot rasism började på måndagen. Röda Korset vill att varje människa ska ha en jämlik möjlighet att vara en del av det finländska samhället, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

– Vi vill påminna arbetsplatserna, kommunerna och beslutsfattarna att bemöta alla likvärdigt. Icke-diskriminerande val och åtgärder förbättrar livskvaliteten för alla, säger Janette Grönfors, sakkunnig inom verksamhet mot rasism, i pressmeddelandet.

Under veckan delar Röda Korset ut bemärkelser till gemenskaper, företag och enskilda individer som minskar fördomar mellan människor och främjar jämlikhet.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning