I Bengt Holmströms glans

Bild: Jussi Nukari

När Bengt Holmström tilldelades ekonomipriset ville många ta en liten del av äran och glansen, konstaterar Ginman&Suominen i Politikpodden #25.

Politiker citerar gärna Bengt Holmström – men så att man väljer politiskt ändamålsenliga citat. Regeringspartiernas politiker viftar med kraven på strukturella reformer och oppositionspolitiker med kritiken mot utbildningsnedskärningarna.

Faktum är att regeringen Sipilä har följt väldigt många av Bengt Holmströms råd.

I polpodden #25 diskuterar vi också populismen i Europa och USA – dess orsaker och vad man kan göra. Vi lät oss inspireras av den här artikeln i DN av Maciej Zaremba.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning