Hybridkrigföring tema för beredskapsövningar

Så här såg det ut när försvaret, polisen och gränsbevakningsväsendet i veckan hade en övning till havs på Finska viken.Bild: Handout

Regionförvaltningsverken i Södra, Västra och Inre Finland samt Pansarbrigaden ordnar beredskapsövningar i Birkland, Egentliga Tavastland och Päijänne-Tavastland.

I övningar deltar alla 42 kommuner i området samt andra myndigheter, kyrkan, representanter för tredje sektorn och näringslivet samt försvarsmakten.

Övningarna är döpta till HÄME17 och PIRKKA17. De pågår 7–9 november. Scenariet bygger på en skärpt internationell situation, där risken för krig är överhängande.

Temat för övningarna är hybridkrigföring med speciellt tonvikt på propagandaattacker. Målsättningen är att känna igen propaganda, skapa en situationsbild på dess omfattning samt öva på korrekta reaktioner till den.

Övningarna kommer för det mesta att ske inomhus. Allmänheten kommer inte att se dem.

”Sälj din gamla bostad före du köper ny!”

Fastighetsförmedlingen Kotijoukkue är på alla sätt nyare, fräschare och mer dynamiskt men gamla goda råd och sunt förnuft är fortfarande en av grundstenarna i bobytarbranschen. Än gäller den gamla devisen att sälja sin gamla bostad förrän man köper ny. Ingen vill bli i fällan mellan två bostäder. 1.11.2018 - 09.42