Husmanskost

Husmanskost på ett modernt sätt med biff, kål, äpple med smak av kummin. Bild: Lee Kearney/TT

Rejält med husmanskänsla får fläskfärsen när den serveras som biffar med gräddig kål, äpple och kummin.

Fläskfärsbiffar med gräddig kål

För 4 portioner, 30 minuter

1/2 dl ströbröd

1 dl mjölk

500 g fläskfärs

1 gul lök, riven

salt och vitpeppar

2–3 msk smör

1 huvud (ca 500 g) spetskål

1 gul lök

1 äpple, t ex Ingrid Marie

1 tsk hel kummin

2 dl grädde

1 msk dijonsenap

1 msk finhackad persilja

Till servering:

kokt potatis eller mos

Gör så här:

1. Blanda ströbröd med mjölk och låt blandningen svälla i några minuter. Tillsätt fläskfärsen och riven lök. Krydda med salt och peppar och blanda väl.

2. Forma till biffar och stek i hälften av smöret i cirka 3 minuter på varje sida tills biffarna är genomstekta.

3. Skär kålen i grova strimlor. Skala och skär löken i klyftor. Dela och kärna ur äpplet och skär i klyftor.

4. Hetta upp resten av smöret i en stekpanna och fräs kålen med löken och äpplet tills allt mjuknat och fått fin färg. Krydda med kummin och tillsätt grädde och senap. Koka samman till en krämig konsistens.

5. Servera biffarna med kålen, toppa med hackad persilja och ät med kokt potatis eller mos.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning