Hur ska ni ha det?

Befolkningspyramiden kanske äntligen börjar likna en pyramid när hela denna kristid är förbi.

Hej, alla medelålders beslutsfattare och andra tänkande människor! Hur ska ni ha det? Vi så kallade boomers, de stora årskullarna, har länge upplevts som en belastning, en dyr utgiftspost som inget längre ger, men som kostar så förbannat. Vi har svindlat era pensioner, förstört klimatet, köar på fel tider i butikerna, upptar väntrum på hälsostationer, förstår inte att hållas hemma utan reser omkring och nu är ni oroliga för att vi ska få covid-19-viruset och dö! Nej, kanske ni inte är oroliga för att vi ska dö, utan för att då vi insjuknar upptar vi alla sängar på sjukhusen. Igen är de i vägen, de där retstickorna!

Nu går det ju ändå den naturliga vägen, befolkningspyramiden kanske äntligen börjar likna en pyramid när hela denna kristid är förbi.

Låtom oss försöka behålla respekten för varandra för vi är ändå alla i samma båt. Ni som är unga har nu alla chanser att ta till liknande restriktioner för att få klimatet fixat och kanske också hungersnöden i världen. Vi försökte engagera oss i det vi kände till och var medvetna om på 1960-talet, men misslyckades.

Lycka till!

Camilla Strang, Tavastehus

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning