"Hur kan Finland aldrig välja rätt sång?"

Bild: Martti Kainulainen

UMK-vinnaren Sandhja kritiseras av utländska Eurovisionsfans.

Den 23-åriga Esbobon Sandhja Kuivalainen tog hem segern i lördagens UMK-final, där vinnaren valdes enligt poäng av både publiken och en jury. Utländska schlagerfans kritiserar nu Finlands val av Eurovisionsrepresentant.

Sandhja var jurygruppernas favorit, men om det finska folket fått välja hade Finland inte skickat henne till Stockholm i vår. Sandhja kom trea i publikrösterna. Förhandsfavoriten Saara Aalto fick överlägset flest röster av publiken, men hon låg ändå sex poäng bakom Sandhja i när man räknade ihop den totala mängden poäng. Mikael Saari blev trea i den tajta tävlingen.

Bloggen Wiwibloggs, som specialiserat sig på Eurovisionen kallar Sandhja för utomstående och skriver att hennes seger är en överraskning.

Även kommentarerna i bloggen är till största delen kritiska mot Sandhja:

"Två av nio deltagare klarade inte av att hålla tonen, så självklart valde Finland en av dem. Nå väl, hon var inte värst i finalen.", skriver signaturen Pauli.

"Den är inte dålig, men det är bara det att det fanns bättre sånger i finalen.", skriver F0912.

"Det största brottet någonsin att Saara stals på segern.", skriver Antranig Shokayan i samma blogg.

"Hur kan Finland aldrig välja rätt sång? Är det något fel med vattnet där borta?", kommenterar Mad-professor.

Den svenska Eurovisionsbloggen Pierre's schlager berömmer ändå Sandhja:

"Finland representeras alltså av skönt dansant och väldigt ofinsk soul i Stockholm – och jag tycker man gjorde ett riktigt bra val, definitivt bättre än om tittarna fått som de ville! Låten svänger ett helt gäng och Sandhja har en röst att räkna med – jag tippar att det här kan bli ett riktigt roligt eurovisionsår för Finland", skriver Pierre Bengtsson.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning