Hur dåligt får Posten fungera?

Födelsedagshälsningar som skickats från Esbo har aldrig nått mottagaren.

Den senaste tiden har flera av våra brevförsändelser råkat på villovägar. Födelsedagshälsningar som skickats från Esbo (adresserade till mottagare i Helsingfors och Esbo) har aldrig nått mottagaren. Då de utgör en relativt stor andel av alla dem som vi har skickat på sistone kommer man osökt att tänka på illvilja och slarv.

Ett annat exempel: Under de senaste veckorna har tidningsutbäraren två gånger levererat gårdagens HBL. Den första gången ringde jag Posten på morgonen och sedan ytterligare en gång på eftermiddagen då dagens tidning inte hade levererats. Den kom sent omsider, cirka kl. 20 samma kväll.

Följande gång vi fick gårdagens tidning ringde jag utom Posten också HBL eftersom dylika distributionsmissar tyder på allvarliga personal- eller logistikproblem. Posten lovade leverera tidningen, och HBL sade att tidningen kontaktar Posten så att dylikt kan undvikas framöver.

Jag ringde Posten på lördag morgon för att meddela att tidningen inte hade uppenbarat sig. Damen som svarade bad mig kontakta dem om tidningen inte levereras på måndag, för då har något gått snett.

O, heliga enfald, vad gör man med fredagens tidning nästa måndag?

Marika Laurin Esbo

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning