Huntington avbryter sjukampen

Maria Huntington tvingas avbryta sjukampen i VM i Doga Bild: Martti Kainulainen/Lehtikuva

Maria Huntington har blivit magsjuk.

Maria Huntington inledde VM-sjukampen hyfsat, fast hon inte var i rekordtakt efter fyra grenar. Men hon tvingas avbryta, rapporterar Yle.

Huntington har blivit magsjuk och kan inte slutföra sjukampen. En av hennes starkaste grenar, längdhoppet, inleds 18.15.

Med 3 681 poäng låg Huntington på delad trettonde plats efter fyra grenar. I den första grenen 100 m häck satte Huntington 13.32, en lindrig besvikelse, men ändå värt 1077 poäng. I höjd klarade hon 1.83 och var nära 1.86.

I kula blev det svårt men till slut stötte Huntington i sitt sista försök 12.21. På 200 m löpte hon karriärens näst bästa tid, 24.72, men hade siktat på lite bättre.

Huntington satte sitt PB 6339 poäng i FM i augusti. Men hon har också haft motgångar i sommar, som då hon tvingades avbryta sjukampen i U23-EM i Gävle. Då hade hon problem med baklåret.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning