Trafikkaos i snöigt Istanbul

Folk kastade sig i snön vid Taksim-torget i centrala Istanbul under lördagen. Bild: Yasin Akgul

Ett ymnigt snöfall vållar kaos i trafiken i den turkiska storstaden Istanbul. Hundratals flyg har ställts in, och kustbevakningen har stängt Bosporensundet, en av världens mest trafikerade farleder, på grund av dålig sikt.

I delar av staden har det kommit 40 centimeter snö, vilket har lett till svåra trafikstockningar på de hala vägarna.

Det nationella flygbolaget Turkish Airlines har ställt in uppemot 500 flyg från Atatürk- och Sabiha-flygplatserna i Istanbul. Interkontinentala flyg från Maldiverna, Sydafrika och Vietnam dirigerades om bland annat till Gaziantep i södra Turkiet, nära gränsen till Syrien.

I Gaziantep hamnade också FNB-ledningens assistent Tarja Björkqvist, som var på väg hem från Sri Lanka till Helsingfors.

– Planet gjorde tidigare en planerad mellanlandning på Maldiverna. Man skulle ju kanske hellre ha väntat där, säger Björkqvist med ett skratt.

Björkqvist visste ännu på morgonen inte när hon skulle kunna fortsätta resan. Passagerarna fördes till ett hotell i Gaziantep och har enligt Björkqvist letat efter information på nätet för att hålla sig uppdaterade om läget.

– Tydligen börjar de minde flygplatserna här i landets södra del snart vara fulla. Hit har det också redan kommit två andra plan. Det kan alltså mycket väl hända att vi inte kommer till Finland förrän på söndagen, sade Björkqvist per telefon.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46