Hundra döda i översvämningar i Nigeria

Bild: Lehtikuva/AFP/Sodiq Adelakun

Nigeria har utlyst ett nationellt katastroftillstånd sedan omkring hundra personer omkommit i kraftiga översvämningar i tio delstater, enligt nigerianska myndigheter.

Kraftiga skyfall har fått floderna Niger och Benue att svämma över sina bräddar, vilket har lett till att hela samhällen och lantbruk har täckts av vatten och tiotusentals människor har blivit instängda i sina hem.

Värst drabbade är delstaterna Kogi och Niger i mellersta delen av landet och Delta och Anambra i södra delen. Mer regn väntas under tisdagen, enligt Nigerias meteorologiska institut.

Översvämningar är vanliga i Nigeria under regnperioden, som infaller mellan maj och september.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning