Hundens magont var Nintendospel

Den här hunden har inte ätit upp en spelkonsol, även om den är av samma ras som Rocco. Bild: TT/JANERIK HENRIKSSON

En hund i Glasgow blev lite väl förtjust i spel – så förtjust att han slukade en minnesenhet till ett Nintendospel, rapporterar Sky News.

Staffordshire bullterriern Roccos husse blev orolig när hans hund plötsligt började kräkas och inte längre ville äta. En röntgen avslöjade ett misstänkt rektangulärt föremål i buken.

– Vi var oroliga över att han kanske svalt en majskolv, men blev chockade när veterinären sade att det var ett spel, berättar Roccos ägare Sean Johnston för Sky News.

Det främmande föremålet kunde framgångsrikt opereras bort, men utan kirurgi hade det kunnat sluta illa för Rocco. Hur det hela har hänt är dock en gåta – Roccos familj har inget Nintendo hemma.

– Vi har bara haft honom ett halvår så jag antar att det kommer från den tidigare ägaren. Gud vet hur länge det funnits därinne, säger Sean Johnston.

Veterinären Susan Hermit är lika förvånad:

– Vi träffar på hundar som ätit konstiga saker hela tiden, men ingen av oss har någonsin sett något som detta.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning