Hund dog på bagagehylla på flygplan

Ett flygplan från United Airlines. ArkivbildBild: EPA/JOHN G. MABANGLO

En liten hund dog när en anställd ombord på ett United Airlines-plan tvingade ägaren att placera djuret på bagagehyllan. Det amerikanska flygbolaget tar på sig hela ansvaret, och kallar det "en tragisk händelse".

Kvinnan som i måndags flög från Houston till New York med barn och en liten hund tvingades av personalen att placera hunden – som bars i en liten väska – på hyllan under den 3,5 timme långa resan, enligt en annan passagerare.

"Vid resans slut hittade kvinnan hunden död. Hon satt på golvet och grät, och alla passagerare i närheten var helt förstummade", twittrar medpassageraren Maggie Gremminger.

Flygbolagets talesperson säger att husdjur inte ska placeras på bagagehyllan, och att familjen har fått pengarna tillbaka för sina biljetter.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22