Humorgruppen KAJ:s succémusikal kan nu ses på nätet

Kevin Holmström, Jakob Norrgård, Axel Åhman, Susanne Marins och Jonas Bergqvist i Gambämark. Bild: Frank A. Unger

Humorgruppen KAJ:s musikal Gambämark drog fulla hus i Vasa under hösten. Nu kan den ses på Yle Arenan.

"I byn Gambämark är visserligen enbart folkmusik tillåten, men musikaliskt är det ändå en minst sagt omväxlande föreställning, med Janne Hyöty som musikproducent. Kasten mellan olika stilar är tvära, samtidigt som man leker med själva musikalgenren och sneglar lite på exempelvis Les Misérables. Satir, parodi och pastisch är ju något av KAJ:s melodi. Och hitlåtar kan de skriva. Sådan potential har till exempel discodängan Hald käftan (no dansar vi), framförd av det subversiva elementet Gunnar Mäsk (Kevin Holmström) som förkunnar att det är normalt att vara underlig."

Så skrev HBL:s kritiker Maria Sandin i sin recension av humorgruppen KAJ:s musikal Gambämark när den hade premiär på Wasa Teater i höstas. Totalt blev det 72 föreställningar och knappt 24 000 sålda biljetter.

Nu kan musikalen ses på Yle Arenan. Samtidigt publiceras också kortdokumentären Gambämark – Bakom KAJ på Yle Arenan.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54