Hulkko klar för final

Arkivbild. Ida Hulkko simmar om medalj i morgon på 50 meter bröst. Bild: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Ida Hulkko är den första finalklara finländaren i VM i Sydkorea.

Det kan trots allt fortfarande bli en blåvit medalj från sim-VM i Gwangju. Ida Hulkko simmar i final på 50 meter bröst i morgon efter att ha kvalat vidare ur försök och därefter semifinal i dag. Finländaren hade den sjätte bästa tiden, 30.91, i semifinalerna. I försöken var hon ännu snabbare och klarade sträckan på 30,72.

– Jag kände ingen press och var heller inte nervös. Jag njöt av simningen. Tiden är inte speciellt bra men som tur var de andra inte så snabba heller, kommenterar Hulkko till Yle.

– Målsättningen har varit en finalplats och jag tror på en betydligt bättre tid i morgon. Det här är stort för mig, fortsätter hon.

Snabbast i semifinalerna var amerikanen Lilly King med tiden 29.84.

Därmed simmar Hulkko i morgon både final på 50 meter bröst och 4x100 meter stafettmedley i det finländska laget.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning