Hufvudstadsbladets tidigare chefredaktör vill bli informationschef på Försvarsmakten

Bild: Dan Andersson

Nio kvinnor och åtta män har sökt jobbet som informationschef på Försvarsmakten. Tjänsten lediganslås i slutet av augusti när Eero Karhuvaara går i pension.

På listan av de sökande finns många namn från försvarsmaktens förvaltning och kommunikation, däremot lyser flera betydande kommunikations- och medieproffs med sin frånvaro.

Kändast bland de sökande är kanske Försvarsministeriets nuvarande kommunikationsdirektör Max Arhippainen. Han var ansvarig chefredaktör på Hufvudstadsbladet 2002 till 2008, efter det direktör på Finlands pälsdjursuppfödares förbund (FPF) och jobbar sedan fem år tillbaka på Försvarsministeriet.

Trots att Arhippainen har sökt Försvarsmaktens tjänst, vill han helst fortsätta med sina nuvarande arbetsuppgifter. Ministeriets mandat är 5-årigt och löper ut den sista augusti. Anställningsprocessen pågår för tillfället och därför har han sökt informationschefsjobbet som ett alternativ.

– Jag söker utan vidare i första hand mitt nuvarande jobb, säger Arhippainen till SPT.

Försvarsmaktens informationschef leder huvudstabens press- och informationsavdelning, vilket innefattar intern och extern kommunikation.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46