Huawei gör vinst trots amerikansk press

Bild: Mostphotos

Huawei redovisar en rejäl vinst när det kinesiska telekombolaget för första gången någonsin presenterar ett kvartalsresultat.

Omsättningen ökar med 39 procent till 179,7 miljarder yuan vilket motsvarar nästan 24 miljarder euro.

Huawei uppger också en nettovinstmarginal på åtta procent, vilket är något högre än samma period förra året. Bolaget lämnar inga uppgifter om den faktiska nettovinsten.

Resultatet redovisas samtidigt som Washington ökar pressen på det olistade Huawei, vars produkter man hävdar kan användas för spionage, och uppmanar USA:s allierade att förbjuda bolaget från att tillverka 5G-telefoner.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning