HS: Viking Line slutar sälja kryssningar mellan Åbo och Stockholm till svenskar

Rederiet Viking Line slutar sälja kryssningsresor mellan Åbo och Stockholm åt svenskar, rapporterar Helsingin Sanomat. Bild: Mikael Piippo/SPT

Rederiet Viking Line motiverar beslutet att inte sälja ... till svenskar med coronavirussituationen i Sverige, skriver Helsingin Sanomat.

Rederiet Viking Line slutar sälja kryssningar på rutten mellan Åbo och Stockholm till svenskar, rapporterar Helsingin Sanomat (HS). Enligt HS slutade försäljningen av kryssningar åt svenskar på tisdagen.

Orsaken till beslutet är coronavirussituationen i Sverige. Enligt Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström har bolaget fattat beslutet utifrån myndigheternas rekommendationer.

– Det här handlar inte om att ställa svenskar och finländare mot varandra utan om att vi vill styra kryssningspassagerare från olika länder till olika avgångar på grund av smittrisken. Vi vet att smittrisken är ganska mycket större i Stockholmsregionen än i Finland, säger Boijer-Svahnström till HS.

Viking Lines beslut är i kraft tills coronavirussituationen lugnat sig och smittrisken är mindre. Beslutet gäller inte reguljärresor mellan Finland och Sverige.

Rutten Åbo-Stockholm trafikeras av Viking Lines fartyg Viking Grace och Amorella.

Enligt HS har rederiet Tallink Silja inte fattat samma beslut som Viking Line.

Viking Grace är det ena av två Viking Line-fartyg som trafikerar rutten Åbo-Stockholm. Det andra fartyget heter Amorella. Bild: Mikael Piippo/SPT

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning