HS: Vastaamos nuvarande ägare har bett polisen utreda företagsaffären

Helsingin Sanomat har fått uppgifter om att Vastaamos nuvarande ägare har begärt Centralkriminalpolisen utreda försäljningen av bolaget. Bild: Ari Sundberg/SPT

I nuläget är Centralkriminalpolisen förtegen om detaljerna kring utredningen av Vastaamo-affären, skriver Helsingin Sanomat.

Centralkriminalpolisen har blivit ombedd att utreda företagsaffären som skedde för omkring ett och ett halvt år sedan då psykoterapicentret Vastaamo såldes, skriver Helsingin Sanomat.

Enligt tidningens uppgifter har anmälan gjorts av Vastaamos nuvarande ägare Intera Partners som köpte bolaget av dess grundare våren 2019.

Intera Partners vd Jokke Paananen konstaterade i oktober i år att affären inte skulle ha blivit av ifall Intera Partners då hade fått veta om det dataintrång som redan i det skedet hade inträffat.

Vad den nu aktuella utredningen i detalj handlar om är oklart.

"Vi har fått in en begäran om utredning i en företagsaffär som är kopplad till ett dataintrång. Något mer kan jag i det här skedet inte säga", kommenterar Centralkriminalpolisens kriminalinspektör Tomi Taskila till HS.

Taskila kommenterar inte tidningens uppgifter om att utredningen gäller specifikt Vastaamo och att begäran kommit från bolagets nuvarande ägare.

Representanter för Vastaamo har antingen inte svarat HS eller valt att inte kommentera frågan.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Axxell tänker som morgondagens jordbrukare – satsar på samarbete

Mer läsning