HS: Varg kan ha rört sig i Hertonäs

Polisens bild från i måndags, då en varg observerades i östra Helsingfors. Bild: Lehtikuva/ Polisen

Ett djur som påminner om en varg har observerats i Hertonäs, efter att det gjorts vargobservationer i Sibbo och sedan i östra Helsingfors.

Under de senaste dagarna har det gjorts vargobservationer i Sibbo och östra Helsingfors. I måndags rapporterades ett djur som liknade en varg röra sig kring Tammelund. Polisen bekräftade senare, efter att ha frågat experter, att det sannolikt är en varg.

På måndagskvällen twittrade statsminister Juha Sipilä att han var nära att köra på en varg i Sibbo Västerskog drygt 20 kilometer österut. Det är osäkert om det är samma individ.

Hertonäsbon Juha Pykäläinen säger till Helsingin Sanomat på fredagen att han har observerat ett vargliknande djur nära Vesslestigen i Hertonäs – inte långt från Vargvägen.

I närheten finns ett skogsområde.

– Jag funderade om det var en schäfer, men en schäfer ser helt annorlunda ut, säger Pykäläinen till HS.

Helsingforspolisen twittrade i måndags en bild av djuret, och skrev att det gjorts flera observationer av det i östra Helsingfors. "Djuret är identifierat som sannolikt en varg", skrev polisen men sade att det rört sig vidare och inte längre föranledde några åtgärder.

Staden: Rapportera inte var vargen är i realtid

Helsingfors stadsmiljösektor skriver på Twitter att det är naturligt att vargen väcker uppmärksamhet, men ber folk att inte ange exakt plats för den i realtid.

– Vi hoppas att djurets plats inte rapporteras i realtid på sociala medier. Också vargen behöver arbets- eller matro, och utgör då inte en sådan fara att man behöver rapportera om platsen i realtid, skriver staden.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46