HS: Väljarstödet för Centern rasar - De gröna slår eget rekord

Aj aj. En ny opinionsundersökning gör knappast Centern och Juha Sipilä glada. Bild: Heikki Saukkomaa

Statsministerpartiet Centerns väljarstöd har sjunkit till 17,7 procent, medan De gröna är populärare än någonsin, visar en opinionsmätning som Helsingin Sanomat låtit göra.

Om riksdagsval ordnades nu skulle Centern få 17,7 procent av rösterna. Väljarstödet ligger på nästan samma nivå som för fem år sedan, skriver HS.

Stödet för De gröna steg till rekordartade 14,3 procent. Den högsta opinionssiffran De gröna tidigare fått är 13,6 procent förra sommaren.

Samlinsgpartiet får 20,6 och SDP 18,7 procent. Sannfinländarna får 9,4 procent. Vänsterförbundet får 8,6, SFP 4,6 och KD 3,7 procent.

Kantar TNS intervjuade drygt 2 200 personer för mätningen mellan den 24 april och den 19 juni. Felmarginalen är cirka två procentenheter i vardera riktningen för de största partierna. (FNB)

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning