HS: Trakasserande chef fick fortsätta i flera år

Till slut har Helsingfors stad gripit tag i saken och skyfflat undan en chef som i åratal trakasserade sina anställda. I sommar kommer Sisko Marjamaa att gå i pension.

Helsingfors stads bostadsproduktions ansvariga chef Sisko Marjamaa fick lämna sitt jobb i december på grund av att hon i åratal trakasserat sina anställda, skriver Helsingin Sanomat (HS). Stadens arbetsskyddsombud har anmält ärendet till Södra Finlands regionförvaltningsverk.

Marjamaa fick lämna jobbet efter en utredning om trakasserierna. Utredningen genomfördes av Arbetshälsoinstitutet efter att HS skrev om allvarliga trakasserimisstankar mot en ledande tjänsteman i maj i fjol.

Utredningen blev klar i slutet av året. Enligt utredningen upplever 23 procent av de anställda att de blivit trakasserade av Marjamaa. Över hälften uppfattade att trakasserierna pågick men upplever att de själva inte blev trakasserade.

För närvarande sköts Marjamaas uppgifter av en annan person. Marjamaa går igenom sina papper innan hon inleder sin semester varefter hon går i pension.

Helsingfors stad siktar på att rekrytera en ny chef för bostadsproduktionen i början av juni.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning