HS: Skottlossningen i Kampen har koppling till misshandel i Esbo

Skottlossningen i Kampen inträffade den 23 juli och utreds som mordförsök. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Det finns tecken som tyder på att skottlossningen i Kampen i juli kan vara en familj- eller släktuppgörelse, enligt Helsingin Sanomat.

Skottlossningen i Kampen i juli, där två män skadades allvarligt, har koppling till ett misshandelsfall som ägde rum i Esbo i november. Det skriver Helsingin Sanomat. Måltavla för Esbomisshandeln var den 32-åriga man som häktats för skottlossningen i Kampen. Samtliga inblandade har rötter i Kosovo.

Teemu Värtinen på polisen i Västra Nyland uppger för Helsingin Sanomat att den man som anklagas för misshandeln i Esbo är född 1965. Enligt Värtinen gick han vid en bensinstation till angrepp mot den man som häktats för skjutningen i Kampen.

Läs också: Den misstänkte för skottlossningen i Kampen är vd för byggfirma

Åtal för misshandeln i Esbo väcktes den 12 juli. Skottlossningen i Kampen inträffade den 23 juli och utreds som mordförsök.

Den man som anklagas för misshandeln i Esbo är dock inte en av de tre män som utsattes för skottlossningen i Kampen. Dessa tre – samtliga födda på 1990-talet – befann sig alla i den röda Toyotan, som blev påkörd av den man som häktats för skottlossningen. Påkörningen ägde rum i korsningen av Gräsviksgatan och Sandviksgatan i Helsingfors.

Den gemensamma nämnaren mellan de inblandade är den röda Toyotan. Bilen var vid tidpunkten för skottlossningen registrerad på en person med samma efternamn som den man som anklagas för misshandeln i Esbo. Tingsdomare Juha Lehto har bekräftat personernas identiteter för HS. Exakt släktskap är inte känt.

Enligt poliser som HS talat med handlar det om en ny typ av brottslighet i Finland, där motivet är uppgörelser inom familj eller släkt.

Läs också: 32-åringen bar olovlig pistol – häktades misstänkt för skottlossningen i Kampen

Läs också: Två personer skadades i skottlossningen i centrala Helsingfors

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning