HS: Skottlossningen i Kampen har koppling till misshandel i Esbo

Skottlossningen i Kampen inträffade den 23 juli och utreds som mordförsök. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Det finns tecken som tyder på att skottlossningen i Kampen i juli kan vara en familj- eller släktuppgörelse, enligt Helsingin Sanomat.

Skottlossningen i Kampen i juli, där två män skadades allvarligt, har koppling till ett misshandelsfall som ägde rum i Esbo i november. Det skriver Helsingin Sanomat. Måltavla för Esbomisshandeln var den 32-åriga man som häktats för skottlossningen i Kampen. Samtliga inblandade har rötter i Kosovo.

Teemu Värtinen på polisen i Västra Nyland uppger för Helsingin Sanomat att den man som anklagas för misshandeln i Esbo är född 1965. Enligt Värtinen gick han vid en bensinstation till angrepp mot den man som häktats för skjutningen i Kampen.

Läs också: Den misstänkte för skottlossningen i Kampen är vd för byggfirma

Åtal för misshandeln i Esbo väcktes den 12 juli. Skottlossningen i Kampen inträffade den 23 juli och utreds som mordförsök.

Den man som anklagas för misshandeln i Esbo är dock inte en av de tre män som utsattes för skottlossningen i Kampen. Dessa tre – samtliga födda på 1990-talet – befann sig alla i den röda Toyotan, som blev påkörd av den man som häktats för skottlossningen. Påkörningen ägde rum i korsningen av Gräsviksgatan och Sandviksgatan i Helsingfors.

Den gemensamma nämnaren mellan de inblandade är den röda Toyotan. Bilen var vid tidpunkten för skottlossningen registrerad på en person med samma efternamn som den man som anklagas för misshandeln i Esbo. Tingsdomare Juha Lehto har bekräftat personernas identiteter för HS. Exakt släktskap är inte känt.

Enligt poliser som HS talat med handlar det om en ny typ av brottslighet i Finland, där motivet är uppgörelser inom familj eller släkt.

Läs också: 32-åringen bar olovlig pistol – häktades misstänkt för skottlossningen i Kampen

Läs också: Två personer skadades i skottlossningen i centrala Helsingfors

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning