Reservist dog i Obbnäs

Bild: Lehtikuva/Mikko Stig

Repetitionsövningen i Obbnäs tog en olycklig vändning i onsdags då en reservist omkom. Försvarsmakten uppger kort att det handlar om ett skjutvapen. Polisen utreder fallet, men misstänker inget brott.

Dödsfallet inträffade i samband med en repetitionsövning för Kustbrigadens stödkompani på garnisonsområdet – inte under en egentlig skjutövning utan vid sidan om själva övningen.

Den omkomne är en man som deltog i repetitionsövningen.

Kustbrigadens informatör, Sari Salmi, säger att polisen inte misstänker att ett brott har begåtts. Fallet utreds av Västra Nylands polisinrättning.

Huvudstaben fick olycksbudet från marinen klockan 14.

Kustbrigaden utgörs i praktiken av Finska vikens marinkommando som ombildades år 2015. Kompaniet är en grundenhet som utbildar beväringar.

Inom försvarsmakten är skjutolyckor med dödlig utgång ovanliga – men den senaste inträffade i december i fjol i Syndalen i Hangö.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54