HS: Presidentmötet kan få Finland att införa gränskontroller – också för Schengen-resenärer

Finland förbereder sig för toppmötet mellan Donald Trump och Vladimir Putin med striktare gränskontroller (Arkivbild)Bild: Vesa Moilanen

Finland slutade med gränskontroller för resenärer inom Schengen år 2001. Mötet mellan presidenterna Vladimir Putin och Donald Trump kan få dem att införas igen tillfälligt.

Gränsbevakningen förbereder sig för toppmötet med striktare gränskontroller, skriver Helsingin Sanomat. Det är möjligt att Finlands gränskontroller för Schengen-länder också kan återinföras tillfälligt, men det är ett beslut som måste fattas av regeringen.

Finland upprättade också kontroller vid gränserna under världsmästerskapen i friidrott 2005 och vid Organisationen för säkerhet och samarbete i Europas utrikesministermöte år 2008.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22