HS: Presidentmötet kan få Finland att införa gränskontroller – också för Schengen-resenärer

Finland förbereder sig för toppmötet mellan Donald Trump och Vladimir Putin med striktare gränskontroller (Arkivbild)Bild: Vesa Moilanen

Finland slutade med gränskontroller för resenärer inom Schengen år 2001. Mötet mellan presidenterna Vladimir Putin och Donald Trump kan få dem att införas igen tillfälligt.

Gränsbevakningen förbereder sig för toppmötet med striktare gränskontroller, skriver Helsingin Sanomat. Det är möjligt att Finlands gränskontroller för Schengen-länder också kan återinföras tillfälligt, men det är ett beslut som måste fattas av regeringen.

Finland upprättade också kontroller vid gränserna under världsmästerskapen i friidrott 2005 och vid Organisationen för säkerhet och samarbete i Europas utrikesministermöte år 2008.

Fem saker att komma ihåg när du ansöker om konsumtionskredit:

Ett lånebeslut från en ansvarsfull långivare är en försäkran om att du vågar ta lånet och att det inte kommer att leda till problem. Det viktigaste för konsumenten är att den egna ekonomin klarar av att betala tillbaka lånet. En ansvarsfull långivare tar hänsyn till detta. Fastän räntesatserna verkar svåra att förstå, lönar det sig att fästa uppmärksamhet vid långivarens ansvarsfullhet. 20.7.2018 - 00.00