HS partimätning: Sannfinländarnas stöd fortsätter att öka

Jussi Halla-aho leder Sannfinländarna som är det största partiet i både Yles och Helsingin Sanomats partimätningar. Bild: Catariina Salo/SPT

Sannfinländarna är fortfarande det största partiet enligt en färsk opinionsmätning av Helsingin Sanomat. Däremot har Samlingspartiets och SDP:s väljarstöd sjunkit.

Sannfinländarnas väljarstöd har ökat med 1,5 procentenheter och ligger nu på 20,7 procent i Helsingin Sanomats opinionsmätning.

Samlingspartiet ligger på en andra plats med ett väljarstöd på 16,7 procent. Om det nu skulle ordnas riksdagsval skulle ungefär lika många, 16,5 procent, rösta på SDP. De gröna är det fjärde populäraste partiet med ett stöd på 14 procent, följt av Centern med 12,2 procent.

Det totala väljarstödet för de fem partierna i Antti Rinnes nya regering är enligt undersökningen 55,3 procent. För en månad sedan låg stödet på 56,1 procent.

Opinionsmätningen gjordes av Kantar TNS på uppdrag av Helsingin Sanomat. Sammanlagt 2 248 personer intervjuades i juli. Mätningens felmarginal är ungefär 2,1 procentenheter åt vardera hållet.

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning