HS: Mobbande chef vid Helsingfors stad åtalad för arbetarskyddsbrott

Tidpunkten för behandlingen i Helsingfors tingsrätt är tillsvidare oklar. Bild: Ari Sundberg/SPT

Flera personer har anklagat chefen för mobbning. Nu har saken lett till åtal, skriver Helsingin Sanomat.

Tidigare vd:n för Helsingfors stads bostadsproduktionsbyrå (ATT) Sisko Marjamaa har blivit åtalad för arbetarskyddsbrott, rapporterar Helsingin Sanomat. Ärendet kommer att behandlas i Helsingfors tingsrätt, men tidpunkten för behandlingen är oklar.

Polisen inledde en förundersökning kring vd:n efter att en tidigare anställd polisanmält Marjamaa. Därefter har flera personer anklagat henne för bland annat mobbning. HBL har även tidigare skrivit om fallet.

ATT ansvarar för Helsingfors stads egen bostadsproduktion. Vd:n avstängdes från tjänsten i december 2017.

Arbetarskyddsbrott kan ge böter eller högst ett år fängelse.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54