HS: Li Andersson vill prioritera skolorna när begränsningarna hävs

Undervisningsminister Li Andersson anser att de yngre eleverna kunde återgå till skolan först. Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Li Andersson motiverar sin ståndpunkt med argument om välbefinnande och social jämlikhet.

Undervisningsminister Li Andersson (VF) sade på riksdagens frågetimme att hon hoppas skolorna prioriteras när man börjar häva begränsningarna för olika funktioner i samhället, skriver Helsingin Sanomat (HS).

Andersson säger till HS att man kunde börja med de yngre eleverna. I praktiken får de delta i närundervisningen redan nu men de flesta barnen är hemma på grund av rekommendationerna. Andersson motiverar sin ståndpunkt med välbefinnande och social jämlikhet.

Ministern framhäver att inga beslut fattats i frågan och att det hon säger är hennes egna tankar. Beslut fattas utifrån hälsomyndigheternas rekommendationer och så att säkerheten i skolorna tryggas.

Som det ser ut nu är skolorna stängda fram till den 13 maj och eventuellt öppnar inte skolorna alls under den pågående terminen.

Andersson säger till HS att regeringen överväger hur fortsättningen ser ut när den 13 maj närmar sig. Hon hoppas skolorna får besked innan valborg så de har tid att förbereda sig.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Pionjären inom styling

Mer läsning