HS: Jari Sillanpää åtalas för narkotikabrott

Jari Sillanpää. Bild: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Helsingfors tingsrätt ska ta sig an åtalet i augusti, rapporterar Helsingin Sanomat. Åtalen mot Sillanpää och några andra personer som medverkat i drogringen, offentliggörs i samband med att rättegången inleds.

I slutet av mars greps artisten på flygplatsen då han kom hem från en semesterresa i Thailand. Tullen hittade små mängder metamfetamin i Jari Sillanpääs väska, vilket han inte kunde förklara.

Sillanpää har erkänt för polisen att han har använt totalt kring 110 gram metamfetamin mellan 2014 och 2017, en mängd som klassas som narkotikabrott.

I januari dömdes Sillanpää till närmare 24 000 euro i dagsböter efter att ha kört bil påverkad av amfetamin. Han slog igenom som artist när han utsågs som tangokung vid Tangomarknaden i Seinäjoki i mitten av 90-talet.

Helsingin Sanomat var först med nyheten om rättegången.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46