HS: Google grundar ett digitalt lärocenter i Helsingfors

Det digitala lärocentret ska hjälpa små företag att förbättra sina digitala färdigheter. Bild: Alain Jocard/Lehtikuva

Det digitala lärocentret ska hjälpa små företag att utveckla sina digitala färdigheter, skriver Helsingin Sanomat.

Google ska grunda ett digitalt lärocenter i Helsingfors i september, skriver Helsingin Sanomat. Googles mål är att utbilda tiotusen finländare i digitala färdigheter inom ett och ett halvt år. I praktiken kan det till exempel innebära att man lär sig att skapa en webbsida.

Lärocentret ska erbjuda Googles program Grow With Google. Programmet har använts för att lära ut digitala färdigheter åt tiotals miljoner människor från Europa, Afrika och Mellanöstern. Centret kommer att vara öppet åt allmänheten.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54