HS: Google grundar ett digitalt lärocenter i Helsingfors

Det digitala lärocentret ska hjälpa små företag att förbättra sina digitala färdigheter. Bild: Alain Jocard/Lehtikuva

Det digitala lärocentret ska hjälpa små företag att utveckla sina digitala färdigheter, skriver Helsingin Sanomat.

Google ska grunda ett digitalt lärocenter i Helsingfors i september, skriver Helsingin Sanomat. Googles mål är att utbilda tiotusen finländare i digitala färdigheter inom ett och ett halvt år. I praktiken kan det till exempel innebära att man lär sig att skapa en webbsida.

Lärocentret ska erbjuda Googles program Grow With Google. Programmet har använts för att lära ut digitala färdigheter åt tiotals miljoner människor från Europa, Afrika och Mellanöstern. Centret kommer att vara öppet åt allmänheten.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning