HS: Finsk trålare stoppad av rysk sjöbevakning – misstänks för intrång på Rysslands ekonomiska zon

En finsk trålare har blivit stoppad av ryska myndigheter på Östersjön, skriver Helsingin Sanomat.

Den finskflaggade trålaren Roxen blev enligt uppgifter från den ryska statliga nyhetsbyrån Tass, som Helsingin Sanomat citerar på onsdagen, stoppad innanför den ryska ekonomiska zonen.

Enligt Tass misstänker de ryska myndigheterna besättningen för att ha brutit mot fiskeriregelverket. Den ryska kustbevakningen stoppade fartyget på fredagen och dirigerade det till Kaliningrad, skriver Helsingin Sanomat.

– Enligt våra uppgifter är besättningen estnisk, inte finländsk, säger Sanna Orava vid Finlands generalkonsulat i S:t Petersburg till tidningen.

Generalkonsulatet har varit i kontakt med de ryska myndigheterna och man hoppas på att saken ska lösa sig snabbt.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning