HS: Finnair ville coronatesta passagerare från Ivalo

På fredagen inleddes en utvidgad coronatestning för resenärer som anländer till Helsingfors-Vanda flygplats från så kallade riskländer, och som inte kan uppvisa ett negativt coronatest eller ett läkarintyg om att de haft covid-19 eller vaccinerats för sjukdomen. Foto: Finavia/SPT Bild:

Resenärer som skulle flyga från Ivalo till Helsingfors på söndag blev upplysta om att de skulle genomgå ett coronatest vid Helsingfors-Vanda flygplats, skriver Helsingin Sanomat.

I ett e-postmeddelande ska Finnair ha informerat resenärer som flyger från Ivalo till Helsingfors på söndag (10.1) att de kommer att testas för coronaviruset vid ankomsten till Helsingfors-Vanda flygplats.

Det här skriver Helsingin Sanomat (HS).

På lördag eftermiddag skickade flygbolaget ut korrigerade uppgifter om att resenärerna inte kommer att testas för coronaviruset.

Varken Social- och hälsovårdsministeriets eller Vanda stads anvisningar innehåller något om att flygresenärer som reser inom landet ska testas för coronaviruset.

På fredagen inleddes en utvidgad coronatestning för resenärer som anländer till Helsingfors-Vanda flygplats från så kallade riskländer.

Det här gäller resenärer som inte kan uppvisa ett negativt coronatest eller ett läkarintyg om att de haft covid-19 eller vaccinerats för sjukdomen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning