HS: Finländare dricker fortfarande sin alkohol hemma

Den nya alkohollagen skulle få finländarna ut till restauranger och barer. Men finländarna trivs fortfarande bäst hemma och i parker.

Enligt Helsingin Sanomat har den finländska alkoholkulturen inte förändrats. Meningen med den nya alkohollagen var bland annat att flytta alkoholkonsumtionen från hemmen ut till restauranger. Det har inte skett än.

Helsingin Sanomat har talat med sakkunniga i branschen.

– Tvärtom kan man tänka att lagen fick folk att dricka hemma. Affärernas alkoholutbud blev större, säger A-Klinikens vd Kaarlo Simojoki till HS.

Turism- och restaurangförbundet vill att utskänkningsmomsen ska sänkas från 24 procent till 14.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54