HS: Det slutsålda tåget saknar en vagn – sportlovsresenärer från Helsingfors till Uleåborg saknar sittplats

Ett tåg fullt av sportlovsresenärer saknade vagn nummer sju. Många sitter på golvet och trängs med skidor och stora väskor. Bild: SPT/Charlotte Winberg

Tåget från Helsingfors till Uleåborg som avgick 9:42 på lördagsmorgonen bjöd på en otrevlig överraskning. Vagn nummer sju fanns inte och resenärerna uppmanades att söka efter andra lediga platser.

Finlands södra delar inleder sitt sportlov på måndag, vilket betyder trafikrusning upp till norr under veckoslutet. VR meddelade på fredagen att så gott som alla tåg är fullbokade. Följande morgon visade sig att ett av dessa tåg saknade en hel vagn.

I Tammerfors steg så många på att de enda kvarstående platserna fanns i restaurangvagnen och på golvet i tågkorridorerna, skriver Helsingin Sanomat.

På grund av skidutrustning och stora väskor sitter många riktigt trångt under den fyra långa resan från Tammerfors till Uleåborg.

VR:s kommunikationsavdelning har bett om ursäkt för det här ovanliga misstaget. De drabbade resenärerna har fått kaffekuponger, men har blivit ombedda att reklamera i efterskott. I liknande situationer har resenärer fått en del av biljetten ersatt i efterhand, uppger VR Till HS.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03