HS: Åtal för MTV-chef som smygfilmade sexpartner

Tv-chef misstänks för olovlig observation. Bild: SPT-arkiv

En tv-chef misstänks ha smygfilmat kvinnor som han hade sex med. Nu går fallet till tingsrätten, skriver Helsingin Sanomat.

En tidigare chef på MTV står åtalad för att ha smygfilmat två av sina sexpartner, skriver Helsingin Sanomat. Den 18 april lämnade åklagaren in en stämningsansökan.

Den åtalade har jobbat i chefsposition på MTV, men jobbar inte längre där. Han fick sparken redan våren 2018 när polisinrättningen i Östra Nyland inledde sin förundersökning av fallet.

Enligt tidigare uppgifter misstänker polisen att mannen har smygfilmat fyra olika kvinnor som han har haft sex med. Polisen ska ha hittat filmer på mannens dator, och mannen ska ha erkänt att han har filmat två av dessa utan kvinnornas vetskap.

Enligt Helsingin Sanomat har två av kvinnorna polisanmält mannen, och därför behandlar rätten två av smygfilmningarna. Åklagaren kräver straff för olovlig observation.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning