HS: Antti Rinne vill se Olli Rehn som Europas kandidat till posten som chef för IMF

Finlands Banks chefsdirektör Olli Rehn är en stark kandidat för posten som chef för IMF, skriver Helsingin Sanomat. Bild: Sören Jonsson/SPT

Olli Rehn (C) meddelar att han ställer upp för posten som chef för Internationella valutafonden, skriver Helsingin Sanomat.

Statsminister Antti Rinne (SDP) uppger för Helsingin Sanomat. att han gärna vill se Olli Rehn (C), chefdirektör för Finlands bank, som kandidat för posten som chef för Internationella valutafonden (IMF).

Rehn har också meddelat att han är intresserad av uppdraget.

– Efter överväganden har jag bestämt mig för att ställa upp som kandidat. Det är en krävande men också meningsfull och motiverande uppgift, säger Rehn till Helsingin Sanomat.

Rehn har även stöd bland de övriga nordiska länderna och i Baltikum.

Den nuvarande chefen för IMF, Christine Lagarde, har föreslagits bli chef för den Europeiska centralbanken (ECB). Hon avgår som chef för IMF den 12 september.

Chefen för IMF väljs av exekutivstyrelsen, som består av 24 representanter från medlemsländerna i IMF.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning