HRT:s mobilbiljettsapp tas ur bruk

Om du reser med mobilbiljett i Helsingforsregionens kollektivtrafik ska du komma ihåg att ladda ner den nya HRT-appen. Den gamla tas ur bruk om några veckor. Bild: Helsingforsregionens trafik

Om du brukar resa med mobilbiljett i Helsingforsregionens kollektivtrafik ska du ladda ner en ny app. Den gamla mobilbiljettsapplikationen tas ur bruk den 1 september.

Nytt för den nya HRT-appen, som lanserades redan i juni, är att man förutom enkelbiljetter och dygnsbiljetter också kan köpa månadsbiljetter med appen. Sedan årsskiftet är biljettpriserna desamma för mobilbiljetter som för biljetter köpta med ett resekort.

Den nya appen innehåller också en ruttplanerare med alla tidtabeller och linjekartor, samt information om trafikstörningar.

Den nya appen kan laddas ner på adressen www.hsl.fi/sovellus. Appen är gratis och kan användas med Iphone- och Androidtelefoner.

Hälsningar från riksdagen

Politiken möter många utmaningar, inte minst från populistiska och bakåtsträvande rörelser i Finland och i Europa. Jag vill fortsätta som riksdagsledamot och arbeta för en politisk kursändring i värdefrågorna. 15.3.2019 - 15.02