HRT: 73 procent av resenärerna i kollektivtrafiken bär munskydd

HRT uppger att under förra veckan använde cirka 73 procent av resenärerna munskydd då de åkte kollektivt i huvudstadsregionen. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Biljettkontrollanterna vid Helsingforsregionens trafik HRT har följt användningen av munskydd i kollektivtrafiken sedan sommaren. Tydligt är att allt fler passagerare nu bär munskydd.

Sedan i augusti har resenärerna i kollektivtrafiken i huvudstadsregionen rekommenderats bära munskydd. Munskydden har blivit allt vanligare i gatubilden och också i kollektivtrafiken använder majoriteten av resenärerna munskydd.

Helsingforsregionens trafik HRT uppger att under förra veckan använde cirka 73 procent av resenärerna munskydd då de åkte kollektivt i huvudstadsregionen. Andelen är den högsta sedan i somras, då biljettkontrollanter började följa läget vid sidan av sina huvudsakliga uppdrag.

"Vi har vidtagit flera olika åtgärder för att göra kollektivtrafiken så säker som möjligt men vi behöver kundernas hjälp. För våra kunder är det viktigt att också de andra resenärerna bär munskydd och därför har vi aktivt uppmanat alla att göra så", säger Mari Flink, direktör vid HRT:s försäljningsavdelning, i ett pressmeddelande.

HRT önskar att alla resenärer som fyllt 15 använder munskydd i kollektivtrafiken om det bara är möjligt av hälsoskäl.

"Det verkar som att munskydden blivit en del av människors rutiner", säger Flink.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Pionjären inom styling

Mer läsning