Hradecky hoppas på boost

Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Lukas Hradecky var sitt vanliga glada jag trots att Albin Granlund gjort slut på hans över 500 minuter långa svit utan insläppt mål.ATEN

– Det gör ingenting alls. Fortfarande är det ju så att motståndarna inte gjort mål på oss i det här kvalet. Albin fick ju bollen rakt på sig och kan inte belastas för det. Att han kom över det så snabbt och klarade av att fokusera på det väsentliga visar vilket virke han är gjord av, säger Hradecky.

Den finska stjärnmålvakten hade i övrigt en tämligen lugn kväll mellan stolparna då grekerna trots ett spelmässigt övertag inte kom till särskilt farliga lägen. Och gjorde man det gick avsluten oftast utanför.

För Finlands del betyder gruppsegern att laget är garanterat en plats i playoff om en biljett till EM 2020. Först ska laget ändå spela det "riktiga" EM-kvalet.

– Vi har ju haft lite problem med att inleda bra i kvalen under senare år. Kanske vetskapen om att vi i vilket fall som helst får en chans till kan inverka positivt.

Leverkusenkeepern var noga med att påpeka att laget inte uppnått någonting alls ännu.

– Det här var en bra början. Men vi måste vinna flera matcher till för att kunna drömma om EM. Kanske att gruppsegern ändå ger finsk fotboll en boost. Intresset har vuxit för oss och kanske kan växa lite till, säger Hradecky.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bred efterfrågan på stugor gynnar den som vill sälja

Mer läsning