Hovrätten skärpte Hakkarainens dom för sexuellt antastande och misshandel

Teuvo Hakkarainen kysste en riksdagsledamot med våld på en julfest 2017. På fredagen skärpte Helsingfors hovrätt domen mot Hakkarainen.

På en julfest i riksdagen kysste Teuvo Hakkarainen (Sannf) med våld Veera Ruoho (Saml). Hakkarainen vred Ruohos huvud med kraft mot sitt eget. Ruoho gjorde motstånd men lyckades inte komma loss från Hakkarainen som till slut kysste henne på munnen.

Helsingfors hovrätt skärpte Hakkarainens dom för sexuellt antastande och misshandel. Tingsrätten dömde Hakkarainen till 45 dagsböter. Straffet höjdes i hovrätten till 80 dagsböter.

Åklagaren yrkade på 60 dagars villkorligt fängelse. Enligt åklagaren var gärningen farlig och att Hakkarainen använde mycket våld. Med ett strypgrepp drog han målsägandes huvud bakåt samtidigt som han vred det i sidled. Åklagaren ansåg vidare att straffet skulle skärpas eftersom gärningen gjordes på arbetsplatsen.

Med Hakkarainens inkomst blir 80 dagsböter 5 440 euro.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46