Hovrätten lindrade utombordarligans domar

Helsingfors hovrätt har lindrat fängelsestraffen för fyra medlemmar i en liga som stal aktersnurror i Borgåtrakten.

Ursprungligen dömdes männen i Östra Nylands tingsrätt i april i fjol. Vladimirs Rjabcevs och hans son Nikita Rjabcevs dömdes till fem år fängelse för grov stöld. Helsingfors hovrätt ansåg att straffen var för stränga och beslöt att lindra dem till fyra år och sex månader på onsdagen.

Hovrätten lindrade även domarna för två andra ligamedlemmar, Ruslans Kacans och Andrei Gromov. Kacans dom sjönk från tre år och sex månader till tre år och tre månader. Gromovs dom sjönk från fyra år till tre år och sex månader.

Männen hörde till en liga som stal kring hundra utombordsmotorer i Borgå, Kotka och Asikkala. Efter stölden transporterades motorerna till Lettland.

Förutom de ovannämnda männen dömdes ytterligare fyra män i tingsrätten. De övriga fyra männen överklagade inte sina domar.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46